Isbjörnar och grizzlybjörnar

februari 22nd, 2010

För att kunna skydda oss, om isbjörnar skulle bli alltför närgångna, har Eric under en vecka i Skånska Jägarförbundets regi tagit Jägarexamen. Det innebär att han får köpa och inneha gevär som vi kan ta med på seglingen. Det finns gott om isbjörn i Nunavut runt Nordvästpassagen. Om en björn anfaller ska vi först försöka skrämma den med ljud och signalpistol. Bara i allra värsta fall måste geväret komma till nytta. Vi överväger nu att avsluta seglingen i Alaska, Anchorage och spara Alaskas västkust och seglingen ner till Vancover till sommaren därpå. Det verkar vara ett alltför spännande seglingsområde för att lämna oupptäckt. Orörd vildmark där vi säkert får möta grizzlybjörn, val och örn. Härhemma jobbar vi vidare med förberedelserna inför Nordvästpassagen och utrustning av båten.

Ett svar till “Isbjörnar och grizzlybjörnar“

  1. Hanna Hansson skriver:

    Hej. Ni vet säkert att Isbjörnen är enda vilda djur som primärt ser människan som föda. Man kan då undra om det går att skrämma en hungrig isbjörn med ljud och oljud? Vi här i norrlandsskogarna har stor respekt för vår ”lilla” brunbjörn. Skall bli ”hemskt” roligt följa era äventyr, stort lycka till, Hanna, Tärnaby.

Lämna ett svar