Hälleflundra och fest

augusti 17th, 2011

Tors 11 aug

Eric, Thomas och Loren följer med Bud ut i Tootsie Too. Fyra timmar senare kommer de in med två stora hälleflundror. Äntligen, vi har fångat massor av lax men detta blir våra första flundror.

Paula, Karin och jag går på upptäcktsfärd. Hela byn är ett virrvarr av pålar, spångar, bryggor och trappor, upp och ner över klippor och kullar, ett tjugotal gamla fiskarhus med rökerier och några nya sommargästhus. Vid varje brygga ligger en halvstor fiskebåt eller vid några en avancerad sportfiskebåt. En fiskebåt har en dödskalle med vikingahorn som galjonsfigur. Det finns en liten affär, ett minimalt stängt museum och en bod för fisketillbehör som bemannas om man ringer ett mobilnummer. Alla vi möter på bryggorna hälsar och stannar och pratar en stund. Just nu ligger alla fiskarna inne och jobbar med sina båtar. Det är ”closure” (avslutad fiskeperiod) för red salmon, om tre dagar öppnar fisket för king salmon.

Kvällen tillbringar vi i Bud och Christines hus. Det är nästan märkligt att äta kött igen och de ”duckfarts” som serveras i shotglas är ännu märkligare. Som tillbehör mängder av vin från Buds kompis i Kalifornien där de bor på vintern. Bud själv har en stor mandelfarm.

Ett svar till “Hälleflundra och fest“

  1. paula o Tomas skriver:

    Ja vilka storfiskare och vilken härlig bild! 🙂

Lämna ett svar