Svartbjörn, bad och polis

augusti 23rd, 2011

Tors 18 aug

Härlig sol, vi packar ryggsäckarna med mistlur och björnspray som vanligt, för att gå på upptäcktsfärd. Men just komna iland ser vi en stor svartbjörn gena över den smala strandremsan framför oss. Det känns inte bra att ge sig iväg längs den när vi faktiskt vet att en svartbjörn finns där.

Istället tillbringar vi förmiddagen på bryggan i lä av båten, hör och häpna solar näck och badar om än i kvicka dopp. Sticker med södergående tidvattensström framåt eftermiddagen. Möter oväntat många fiskebåtar på väg norrut mot Juneau. Kanske handlar det om det väntade ovädret framåt helgen som gör att de återvänder i hamn. Framåt eftermiddagen börjar det regna, men bara stilla och lugnt. I kolmörker nosar vi oss in i Hobart Bay, Entrance Island, en liten lagun helt omgiven av berg och skog med ännu en välkomnande flytbrygga.

Framåt kvällen kommer en ”State Trooper”-båt in med en förare och ung polis som nervöst frågar om Sverige och om vi fått någon fisk på vår segling genom Alaska. Vi tror de har kommit in för att tillbringa natten tryggt förtöjda. Inte förrän polisen ber att få se vår fiskelicens förstår vi att det var enbart därför de kom in. Tur att vi köpte en licens även om den var himla dyr. Han antecknar personuppgifter och licensnummer i en blankett, går sedan ombord och drar vidare.

2 svar till “Svartbjörn, bad och polis“

  1. paula o Tomas skriver:

    Det var ju tur att ni hade licensen klar o betald att visa upp! 😉
    ha det bra, det regnar här hemma med!
    paula

  2. Alexavia skriver:

    Les amis de Nicolas Sarkozy ont forcément les mêmes compétences que lui en économie : donc, aucun souci à se faire !________________________Les « amis » … j’ose dire les &l;;aoq avaturs&nbspa». Mais laissons sa chance à Mariani même s’il est « Ã©narque » car ce mot laisse un souvenir amer en Belgique. Rappellez-vous Louis Schweitzer, le PDG fossoyeur de Renault à … Vilvorde.Fr.

Lämna ett svar