Lilla Norge

augusti 25th, 2011

Tis 23

Petersburg kallas också för ”Little Norway” på grund av den starka norska tradition man bevarat sedan en norrman grundade staden i slutet av 1800-talet. Varje år firas den 17 maj med vikingaskepp, parader, norska folkdräkter och flaggor. I affärerna finns norska tröjor och souvenirer men också svenska dalahästar och midsommarstänger. Alla vi talar med berättar om sina skandinaviska rötter när de förstått att vi kommer därifrån.

Jennifer med Lasse och Anki ligger vid samma brygga. De har lärt känna besättningen på en amerikansk Swan båt och svenska Pia i Petersburg klädaffär. Hon har bott i Alaska i 25 år men kommer från Växjö precis som jag gör och vi är födda samma år.

På kvällen samlas vi alla på Jennifer för uppsluppet mingel på den begränsade ytan. Eric och jag blir sedan kvar på middag. Vi tar tillfället i akt att överlämna en speciell romflaska från Brasilien till Lasse. Den har gått från båt till båt sedan 2006, man får inte dricka ur den bara ta hand om den för att lämna vidare till någon annan äventyrare och seglare som man tycker är värd den. Vi fick den från amerikanska Danza förra sommaren när vi seglade tillsammans på Grönland. Flaskan följde med oss genom Nordvästpassagen. Nu tycker vi att Lasse är en synnerligen värdig person att överta äran att ha den. Han har seglat runt hela världen i hela sitt liv.

3 svar till “Lilla Norge“

  1. Bengt skriver:

    Kul. Tänk om romflaskan kunde berätta om sin resa sen..

  2. Martin Eichin skriver:

    Yeah, Lasse is for sure one of the best you could have given the travelling ”tomflaskan”, he will take care and find the next sailor to continue the trip around the oceans.

  3. Enjoy following you and it is good see the bottle moving on.

Lämna ett svar