Hej då Ketchikan

juni 19th, 2012

Visst var det konstigt och lite sorgligt att lämna Ketchikan. Ariel hade legat där skyddad och väl omhändertagen hela vintern. Vi hade jobbat i nästan en vecka för att få henne shipshape igen och nu bar det av. Seglarfamiljen Molly och Peter med alla sina sju barn stod på bryggan och vinkade. Vi fick en burk hembakade cookies med chokladchips som barnen hade gjort. Fiskarna på grannbåten ”Champion” la loss våra linor. Vi tutade och lämnade Ketchikan.

Första seglingen var bara 20 sjömil till en liten ankarplats, Crab Bay. Härligt att vara ute från civilisationen igen och mitt i tyst vildmark. Viken var rasande vacker med sandstrand och en gräsplatå vid skogskanten. Stora stockar låg huller om buller. En rolig klippformation såg ut som en gigantisk groda. Vi byggde ett läger och tände en jättestor eld medan tidvattnet långsamt åt upp sandstranden. Det gjorde inget att det tog timmar att få fin kol och därmed grillad fisk och bakad potatis.

4 svar till “Hej då Ketchikan“

 1. Cecilia Nilsson skriver:

  Hej Birgitta o Erik! Kul att höra från er och att allt är gott med er och Ariel.
  Jag sticker iväg torsdagmorgon.Härligt att möta alla på fredag.
  Kram / Cecilia

 2. Bengt skriver:

  Saknar Spoten 🙂
  Bengt

 3. Anders Dawidson skriver:

  Ha en Glad midsommar och en skön sommarseglats.

 4. Meina skriver:

  Woo Hoo! YOU DID IT! Can’t wait to see you and hear about your adventures. Hope you get some rest! We are all so proud of you!

Lämna ett svar