Om vikten av rätt temperatur

oktober 5th, 2013

Vi seglade ut från San Fransisco under Golden Gate vid lunchtid för någon vecka. Då var temperaturen i havet 14 grader. På kvällen när vi åt middagen så gott det gick i en rullande sittbrunn, var havet 14,5 grader. När jag kollade, klockan 24 i början av min nattvakt, var det 15 grader. Trött och frusen kröp jag till kojs. När Eric väckte mig fyra timmar senare var havet 15,5 grader. Aha, vi seglar äntligen söderut på riktigt.

Karlavagnen vagnen for på sin väg över himlen under ännu en natt. Var sjätte timme eller så fick vi ännu en halv värmegrad i vattnet. I Santa Barbara, där vi gjorde en paus, var det palmer överallt och svensk badtemperatur, 20 grader. Ingen badade, bara kändisar och andra soldyrkare på stranden. Vi passade på att kolla kändisläget ytterligare genom en tågresa till Hollywood. Mest turister nu förtiden men kul ändå att vandra fram på ”walk of fame” och att se alla fantastiska biopalats.

Efter ytterligare några seglingsdagar nådde vi så San Diego. Här är Stilla Havet 24 grader! Klockan var tio på kvällen när ankaret gick och vi var dödströtta men det gick inte att motstå en simtur runt Ariel innan kojläge i faktiskt 10 timmar. Tänk att Alaska ligger vid samma hav.

Ett svar till “Om vikten av rätt temperatur“

  1. Christian skriver:

    Härligt! Hoppas ni har det kul i San Diego! Hoppas vattnet är ännu varmare i Mexico 🙂

Lämna ett svar