Var dag är som en gyllne skål …

oktober 7th, 2013

Var dag är som en gyllne skål till bredden fylld med vin, så lyder en rad i en fin gammal visa.

Första dagen i SanDiego fick vi en fantastisk vacker ankarplats vid en strand och en golfbana. I marinområdet längre bort kollade vi var man kan fylla gasolflaskor, var man kan få tillsnickrat ett nytt styrblad till vindrodret, var man kan få uppsytt ett soltak, var det finns reservdelar till watermakern och var man kan få en särskild extraförsäkring för Mexiko. I varje affär fanns en vänlig människa som hjälpte oss hitta rätt. Innan dagen var slut hade vi alla svar! De brukar ta evigheter att finna eller så finns de inte alls.

Andra dagen i San Diego fick vi bli medlemmar i den lokala yachtklubben och hade därmed en säker plats att lämna dingen, gratis internet, tillgång till duschar, vattenslang, bar och solaltan, möjlighet att äta restaurangmat billigt och hade fått en mötesplats med en massa trevliga seglare.

Tredje dagen sken solen, liksom alla dagar här. Vi badade, solade, latade oss på däck, tvättade lite båt och kläder, kollade den milslånga jättebeachen en bit bort, blandade oss med jet set folket vid hotellpoolen, sprang en runda över gräset intill ankarplatsen, såg två utomhusbröllop och en femtonårsfest och satt på däck med ett glas vin i den ljumma kvällen och såg solen gå ner.

Jag har nästan glömt de andra skålarna, de jävliga dagarna …

2 svar till “Var dag är som en gyllne skål …“

 1. Sven-Arne Lillrud skriver:

  Ho så jäkla skönt med sol o värme, lite avundsjuk ! Här hemma kommer hösten och segelbåten står på landbacken, har lagt på presseningen idag sen återstår lite småarbete. Sen är det bara att vänta vänta vänta på våren och får väl trösta mig under tiden med att läsa om era eskapader.

 2. Ewa skriver:

  Nu grönskar det i dalens famn,

  nu doftar äng och lid.

  Kom med, kom med på vandringsfärd

  i vårens glada tid!

  Var dag är som en gyllne skål,

  till brädden fylld med vin.

  Så drick, min vän, drick sol och doft,

  ty dagen den är din.

  Långt bort från stadens gråa hus

  vi glatt vår kosa styr,

  och följer vägens vita band

  mot ljusa äventyr.

  Med öppna ögon låt oss se

  på livets rikedom

  som gror och sjuder överallt

  där våren går i blom!
  ….

  Favoritvisan… så fylld av glädje och hopp nyfikenhet och värme… Jag hoppas att ni njuter..kram

Lämna ett svar