Elitsälar och kapitulation

oktober 13th, 2013

San Diego ligger runt en bukt, som ett litet innanhav. På stränderna finns flotta hotell, fina promenadstråk, restauranger, marinor, sevärdheter och allt annat som brukar finnas i sjöstäder. Men de täcker bara cirka femtio procent av den vattennära ytan. Resten är full med nationens försvar; helikoptrar som lyfter, blixtsnabba spjutflygplan som dundrar iväg och grå krigsskepp, liksom gigantiska vålnader, ligger och muttrar på nätterna. Lika synliga är minnen från de olika krigen man deltagit i, särskilt andra världskriget till exempel ”Unconditional surrender” ovan.

I mörka kvällen igår kom plötsligt femtio röda starka ljus med några meters mellanrum, långsamt glidande över vattnet med fyra skugglika mindre båtar med flashande ljus i alla färger runt omkring. Efter en raketstart från middagsbordet i sittbrunnen fick vi kontakt med en kille i en av båtarna. Det visade sig vara femtio av USA:s blivande toppelitsoldater SEALS som var ute och tränade mörkerdykning. De röda ljusen omringade oss, på båda sidor och under Ariel, men fortsatte sedan förbi. Nästa värre än i en James Bond film eller Hamilton bok. Men vi har ju nödraketer förstås …

Ett svar till “Elitsälar och kapitulation“

  1. Josette @ markus skriver:

    Shit vad coolt säger Douglas!!! Tänk vilken action runt omkring dem….

Lämna ett svar