Yeessss!

november 3rd, 2013

Yes we did it! Är i Mexiko nu. Efter nästan tre dygn med vaktschema. Fyra timmar segling, kolla kurs, trimma segel och hålla utkik, och fyra timmars frivakt, oftast i kojen. Fy farao vad trött man är efter vaktimmarna i kolmörker. Det blir mörkt redan klockan sex nu och ljuset låter vänta på sig till halvsjutiden. Men stjärnhimmeln är lika magiskt vacker som alltid och månen, som i dessa trakter ligger ner som en skål, är som alltid vår bäste vän. Delfinerna följer oss, solen lyser varmt varje dag och det är 23 grader i vattnet.

Mexikanarna har välkomnat oss med vänliga ansikten och försöker förstå vår knaggliga spanska. Det måste vara näst intill absurt för dem att plötsligt se 150 båtar i sin vik Bahia de Tortuga, som är vårt första stopp. Här ligger annars bara några få fiskebåtar.

Absurt var det säkert också att se de 150 besättningarna roa sig runt ett gigantiskt knytkalas på stranden. Tjoho, där var det livat. Massor av mat, volleyboll, dragkamp och ringdans och världens disko på stranden. Amerikanerna kan verkligen köra härliga partyn, och vi det svenska Ariel IV teamet hänger på!

Vår besättning; Maria, Charlott och Lars är fantastiska. De ser fram emot glada tillrop från sina supporters!

6 svar till “Yeessss!“

  1. Marie o Gunilla skriver:

    Bra jobbat Charlott!
    Vi jobbar på så gott vi kan här hemma.:-)

  2. Anna skriver:

    Åh, vilken häftig resa! Kul att läsa om era strapatser och skoj att se att Charlotte är på plats via bildbevis. Avundsjuka hälsningar till Charlotte från gråa Östra Långgatan…

Lämna ett svar