Revolution

november 26th, 2013

Revolution blueSå har vi nu nått vårt huvudmål 2013, La Paz, Mexiko. Förstaintrycket mycket gott, mycket mexikanskt, mycket avslappnat, mycket öl och många tacos och margaritas. Namnet La Paz betyder fred, och visst är det hur fredligt som helst här, men överallt syns minnen av uppror och revolutioner.

Huvudgatorna heter Calle 5 maj, Calle 16 september, Calle 5 februari och Calle 10 november, alla är viktiga dagar i landets historia. Den 20 november när vi vandrar på gatorna visar det sig vara revolutionsdag och därmed helgdag. Polis, militär, skolor och föreningar har samlat sig till en flera km långt tåg som taktfast paraderar genom stan. Folk utstrålar stolthet över sin historia då Pancha Villa och alla de andra hjältarna i början av 1900 talet befriade folket.

Vi känner oss som i gamla tiders vilda västern, bland cowboys med lasson och stora hattar, ridande poliser, vrenskande kraftfulla hästar och sköna flickor med ammunitionsbälten och gevär. Första gången de kallar oss gringos blev vi riktigt fulla i skratt. Men nu har vi förstått att ordet från vår barndoms serietidningar fortfarande gäller.

Ett svar till “Revolution“

  1. Pirjo och Mattis skriver:

    Hej!
    Har lagt in er blogg i vår.
    Vi lever nu äntligen i vår dröm om att långsegla.
    Ha det så bra!!!/ PoM

Lämna ett svar