Våra drömmars första mål

januari 4th, 2014

MaleconVåra drömmars första mål för detta seglings årets äventyr var La Paz, Mexiko. Nu har vi nått det med råge, varit här i en och en halv månad och gillar stället skarpt.

Strandpromenaden, Malecon, är en mötesplats kvällstid för gammal och ung, familjer med far/morföräldrar och barn, ungdomar i grupper eller i par. De flanerar eller sitter på bänkarna och pratar. Barnen leker. Ingen är full eller bråkar eller hotar oss. Alla är vänliga och hjälpsamma och lyser upp när vi hälsar buenas noches. Varför är det inte så i Sverige?

Vi fick lift med en 82-årig amerikansk dam från affären idag. Hon har flyttat från USA till Mexiko för 15 år sedan för hon trivdes inte i USA längre. Folk bryr sig inte om varandra där, var och en tänker på sig själv och jag var rädd för att gå ut ensam på kvällen, sa hon. Vi har hört liknande berättelser från många amerikaner. Varför är det så i USA?

Längs Malecon står det varje dag några volkswagenbussar och folkvagns”bubblor”. De är välskötta och ser nästan nya ut. Vi blir sugna på en så´n där buss. Tänk vad skönt att kunna köra omkring och bo i den när vi är hemma i Sverige. Nä det går ju inte, då fryser vi. Och förresten har väl alla folkvagnar rostat sönder för länge sedan. Varför e´ de så?

Imorgon drar vi mot våra drömmars andra mål, Mexikos jättestora fastland.

Ett svar till “Våra drömmars första mål“

  1. Cecilia Bergensjö skriver:

    Spännande med olika kulturer! Här hemma åks det bara längåkning för allt vad tyglarna håller innan vardagen drar igång igen.
    Ha en fortsatt fin segling till fastlandet Mexico.
    Kramar
    Cecilia & Erik

Lämna ett svar