Några centimeter bara

mars 18th, 2014

Det var det där om centimetrarna, som vi skrev om i vår första bok. Lägg ut ett måttband på så där 80 cm eller så många som du tror att ditt liv kommer att bli, i år räknat. Klipp bort tre cm som vi gjorde när vi seglade med barnen runt jorden i tre år. Klistra ihop bitarna och inse att tre cm/tre år knappt gör någon skillnad. Alla människor har tid att göra livsäventyr.

Vi mötte Jerry från Kanada på sin svenska Hallberg Rassy båt. Han hade varit i Sverige för att hämta båten och mötte då en svensk Rassy ägare Leon Schultz. Leon har skrivit en bok om sin segling under ett år med familjen över Atlanten, som handlade om den saknade centimetern. Vi hade inspirerat familjen till att ta steget och våga ge sig av. Så fantastiskt, och detta fick vi reda på nu i Mexiko, flera år senare. En cirkel var på något sätt sluten.

2 svar till “Några centimeter bara“

  1. Mattis och Pirjo skriver:

    Vi träffade Leon med sin familj år 2008 i Lerwick/Shetland då VI provade oss fram för att se om vi klarade av längre seglingar. I och för sig utan barn men ändock.
    Googlar på boken…vore intressant att läsa den.
    Hälsningar Pirjo och Mattis som numera bor ombord på Jaya, som för närvarande i Las Palmas.

Lämna ett svar