Drömfångare

mars 25th, 2014

DrömfångarenJa det var det där om att fånga drömmar, och hur attans svårt det kan vara. Det vet ju alla. Slitet uttryck men det kittlar och utmanar.  Undrar vart grannbåtägarens dröm tog vägen? Dreamcatcher var namnet.

Vi väntar på drömväder, sydliga vindar i en verklighet där det blåser hård nordlig vind varje dag. Kanske, kanske kommer den imorgon, efter en veckas väntan. Då drar vi till Topolobambo där Ariel får vila medan vi tar Mexikos enda tåg upp i Copper Canyon. Du som läste ”Born to run” vet allt om den. Det är där Tarahumara folket i alla tider har sprungit milavis i enkla lädersandaler och det nu finns ett världskänt ultramarathon. Och för övrigt sägs det att vi får enaturupplevelser större än Grand Canyon, USA. Fast vi måste vara försiktiga. Det odlas lite av varje på avlägsna platser och där kan det vara reellt farligt.

2 svar till “Drömfångare“

 1. Cecilia skriver:

  När ni väl kommer till Copper Canyon får ni springa sådär en 58 km vila lite och dra en repa till. Birgitta du är ju en sandallöperska så det blir inga problem för dig att hänga med Tarahumara folket. Det gick ju finfint i Höllviken:-) vi håller tummarna att ni får fin vind! Kram Cecilia

 2. Cecilia skriver:

  Hej mina vänner!
  Drömmer fortfarande om att få segla med er igen! Hoppas den går att fånga!
  Följer er segling på bloggen.
  Ha det gott.
  Stor kram / Cecilia

Lämna ett svar