Värmeslag

november 9th, 2014

JulljusSlutligen nu tillbaka i hemmet, Ariel IV i Guyamas, Mexiko. Först på land, i rykande röd sand. Sand everywhere. Dock inga kackerlackor eller möss ombord! Men ett halvmeter långt fågelbo i bommen och sju pärlstora vita ägg i tamppåsen. När vi råkade knäcka ett ägg kilade det ut en minimal ödla. Kvarvarande ägg flög dubbelsnabbt överbord.

Tvätta, skura, torka, tvätta, skura, torka och måla, måla botten i 35 grader ösande sol. Värmeslaget var synnerligen nära. Men det hade varit mycket varmare. Allt som kunde smälta ombord, hade smält. Dingen som legat på däck i en påse var näst intill död. Adventsstaken kommer att bli ovanligt intressant i år.

Efter tre löften om sjösättning, på mexikanskt manér, kom vi så äntligen i sjön igen. Liftmannen fick dyka i sörjan för att få loss lyftstropparna från båten och Eric fick dyka i geggan för att få loss plast från stropparna som gått in i propellern … men graderna sjönk när havsbrisen äntligen nådde oss och en simtur längre ut i det 32 gradiga vattnet svalkade skönt.

Tillbaka bland långseglarna hamnade vi på ett stort knytkalas/party. Roligt att träffa folk vi lärde känna förra året. För övrigt mest en massa jobb ombord med att få på segel och all utrustning. Nu ligger vi nu för ankar i en vik vid San Carlos och kollar de sista orkanernas bana, för att inom någon vecka förhoppningsvis segla västerut mot La Paz och Baja California. Lite skrämmande, vad finns kvar efter orkanen Odile? Tre seglare dog på ankarplatsen. 

6 svar till “Värmeslag“

 1. Ha det allra bäst och var rädda om er! Vet att säkerhet är ngt som ni sätter högst på dagordningen. Kram från oss

 2. Ewa skriver:

  Skönt att Ariel har haft det bra och att hon är hel. Njut av värmen, här är det ruggigt. Ta hand om er,var försiktiga och må vindarna föra er varsamt fram…

 3. Åsa Theander skriver:

  Tag det försiktigt och glöm inte njuta av värmen! Kram från höstrusket

 4. Christian & Lovisa skriver:

  Och vi tog precis upp båten. Skurade också botten, fast i 5 grader, mulet och regn 🙂

 5. Gunnar Bulukin skriver:

  Hej på er,

  När ni nu kommit någorlunda i ordning så kanske ni kunde skicka en uppdatering till JRSK´s ”Båtar på havet” Kul om det händer något på hemsidan från våra seglande medlemmar.
  Fair wind
  Gunnar

Lämna ett svar