Toa, livflotte och påsk

april 4th, 2010

Det är några veckor sedan den här bilden togs. Eric och Bengt släpade iland vår gigantiska gamla livflotte. Ariel IV till höger, ligger fortfarande infryst i isen. Men anledningen till bildvalet är att vi till ett suveränt pris fått en ny 8-mans Viking livflotte som är knappt hälften så stor som den gamla, platt och lätt att montera och använda. Känns himla bra inför Nordvästpassageseglingen. Vi har också fått en ny toa, räddningsvästar, flytoveraller och en hel del annan viktig utrustning. Alla grejorna är av hög kvalitet och kända märken. Vi tackar Watski och Viking varmt för att de stödjer vår expedition. I övrigt har vi tagit lite paus från förberedelsearbetet den här veckan och firat påsk med trevliga landkrabbor. Äggakungen har korats efter äggpickning. Det blev Joel Pennegård som fick äran. Han vann med sitt specialmålade ägg i färger från hav och himmel. Vi har inte hunnit träna inför påskakampen i år …

Ett svar till “Toa, livflotte och påsk“

  1. Nina skriver:

    Hej Ariel IV,
    ni är otroliga, man blir bara så avundsjuk, men med fyra barn och för liten båt ( Ballad) så blir det bara korta turer i Blekinge skärgård, men vi får följa med er på er spännande resa på nätet istället, god seglarlycka, Nina med familj.

Lämna ett svar