Tattoo times

mars 29th, 2015

TaueringarHmm, 15 år har gått sedan Eric lät inrista sitt traditionella överarmsband, en tatuering från tatueringskonstens vagga, Marquesas i Söderhavet. ”Tattoo” kommer ursprungligen från det marquesiska ordet tatu. Vi seglade där 1999 med våra tre barn, som alla ville ha tatueringar precis som pappa. Men det blev ett tatueringsparty på kvällen istället där vi andra fyra i familjen hade bläckpenneritade tatueringar. Mitt föreställde ett hjärta med en pil igenom och ett namn. Gissa vilket!

Erics tatuering, som Felix på Tahuata gjorde, är ett fem cm brett graciöst figurativt mönster runt överarmen. Det innehåller bland annat stiliserade sköldpaddor, fiskar och det Marquesiska korset. Figurerna valdes av Felix och Eric tillsammans, utifrån det som är viktigt i Erics liv; den stora familjen, det långsamma resandet, havet och mötet med naturen. En av bilderna är vald utifrån något som är en hemlighet mellan Eric och Felix.

Här i Honolulu träffade vi Paul och Bonnie på båten Romany Star och upptäckte att de båda hade varianter av samma armband. Pauls var gjort år 2009, 10 år efter Erics, och Bonnies nu nyligen 2014. De blev alla lika överraskade. Och visst var det så, Felix på Vaitahu hade gjort alla tre. Alla hade legat på samma veranda och fått sitt armband tatuerat. Vi fick veta att Felix numera är mycket känd i hela Polynesien för sin tatueringskonst.

3 svar till “Tattoo times“

 1. Bengt skriver:

  Verkar som ni har gaddat ihop er… 🙂

 2. Amelit skriver:

  Hälsa Paul och Bonnie från Amelit. Skönt att höra att de kommit fram! Hoppas få träffa er såsmåningom någonstans i Söderhavet!
  Hälsningar
  Kaj & Eva

 3. Oussama skriver:

  in the end it didn’t matter if he was home or not, his mssiion had changed, he was no longer trying to get home, he was trying to destroy the system, warn as many as he could. Comment by Rebecca on November 5, 2012 at 3:57 am

Lämna ett svar