Nya vatten

juli 22nd, 2015

Ariel 4Watermaker pumpen är hittad! Efter sju veckor i USA postsystem. Ingen vet var. Den dök plötsligt upp bara, i San Francisco på rätt adress där den ska repareras. Stort tack till er som höll tummarna! Ni tillhandahöll magin som hittade pumpen. Nu återstår bara en lyckad lagning och en lyckad återfärd till Ariel IV på Fiji…

Vi har alltså levt på regnvatten i sju veckor och förmodligen fått i oss alla möjliga bra mineraler och salter och en del himmelsskit. Kanske bra mycket bättre än sterilrent watermaker vatten även om vi tillsätter lite mineraler. Huvudsaken är att vi mår himla bra, men det kanske är ”psykiskt” eftersom vi just sparat de 35 tkr som en ny pump skulle kosta:)

För tre dagar sedan seglade vi in mellan reven i Fiji ögrupp.  Det var helt himla härligt. Bråkvågorna som kastat oss runt på Stilla Havet mellan öarna i veckor nu, la sig ner och vi befann oss i stilla solig segling som hemma på sommaren i skärgården. Blå, blå himmel, blått, blått vatten.

Så i kvällningen gled Ariel in i och genom en smal passage mellan två läskiga rev och vi befann oss i ett ”orkanhål”, en helt skyddad ankarvik mellan bergstoppar, som duger till och med under orkaner. Wow, vattnet var totalt stilla. Solnedgången speglade sig och hela världen var orange. Det var tyst, tyst, tyst. En ankardram och en stilla stund av meditation över naturens storhet.

Nästa dag klarerade vi in i Savusavu en liten ort, på en liten ö, i det stora Stilla Havet. Här fanns de trevligaste unga, lite blyga, tullare och poliser som vi någonsin mött. Vi kunde inte låta bli att jämföra med deras maktfulla kollegor som vi mötte i seglingsvattnen för ett par år sedan i ett världens största länder.

 

9 svar till “Nya vatten“

 1. Så bra at dere endelig fant watermakeren! 😀 Vi er nå på Tongatapu. Skal opp til Vava’u og cruise noen dager før vi setter kursen mot Fiji med vårt nye crew. Håper vi ses der. 🙂 Hilsen SY Serine

 2. Jan in Hawaii skriver:

  Where’s the translator button???

 3. Aloha, my friends!

 4. To Jan skriver:

  You need to go to the first page of the website to find the button, then you can go back to the blog post.

 5. Cecilia och Erik skriver:

  Så skönt att det gick bra med WM och att ni har det bra! Ligger förtöjda i en stilla vik strax utanför Oban, Skottland! Vårt nya tillskott Webaston är guld värd i den skotska sommaren.
  Kram på er båda
  Cecilia & Erik

 6. Det är bara 7 dagar ellervså till Opua. Ta er vägarna förbi så vi kan träffas!

 7. Tack Ninni, vem vet, vi kanske dyker upp …

 8. Lars Hässler skriver:

  Hej, vi är i Svalbard. Läser er bok noga, trevlig läsning. Verkar som ni trivs i Söderhavet. Savu Savu är fint. Hälsningar från Jennifer

 9. Cecilia Nilsson skriver:

  Hej mina vänner! ”En ankardram och en stilla stund av meditation över naturens storhet” får mig att tänka på BC juli 2012! Fantastisk sommar!
  Ha de bäst! Kram, Cecilia

Lämna ett svar