Kära Sverige

juni 27th, 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så himla fint land vi bor i! När vi väl blivit av med reströtthet och flygplansbaciller såg vi den skimrande försommargrönskan och våra glada landsmän som längtat så länge efter solen. Vi fick telefonen att vakna, vi kunde kommunicera. Vi hittade cykelnycklarna och köpte en gammal bil. Vi gick runt i affärerna och fixade småsaker och log. Folk log tillbaka. Alla affärsbiträden var glada och trevliga.

Den magiska högtiden midsommar, firade vi med gamla vännerna Eva och Per som vi inte sett på två år. Det fanns goa vänkramar, jordgubbar, sill, blommor, dans runt stången och allt annat som hör till och som vi inte kunnat vara med om på så länge. Kanske hade vi inte kunnat njuta så ohämmat om vi hade firat midsommar varje år. Ett dopp i havet var skönt men konstigt. Kyligt och nästan inte salt alls.

Midsommardagen mötte vi så alla våra barn. Jens har hälsat på oss under resan; på Hawaii, Filippinerna och Palau så honom var det inte konstigt att plocka upp vid en station. Christian och Rasmus har vi bara mött genom skärmen. Den sista tiden har vi längtat galet mycket. Så stod först Rasmus där med sin flickvän Sofia. Och lite senare Christian och hans Lovisa som dessutom firar 3 nollor. Konstigt, det var precis som igår, stora kramar och massa glädje.

Det kom ett mail från vänner i Filippinerna som ser efter Ariel IV. Några Indonesiska sjömän har kidnappats. Den Filippinska armén har under den nya presidentens ledning tagit i med hårdhandskarna och meddelar att de har dödat tio av banditerna. Får se om det nu leder någon vart?

Det är skönt att vara hemma i Sverige ett tag.

13 svar till “Kära Sverige“

 1. Torsten Mattsson skriver:

  Hej på er! Kul att ni är hemma igen och kan fira Svensk midsommar med vänner och barn. Jag är glad över att ni klarat av alla stormar och strapatser ute på haven och i land. Jag önskar er en fortsatt trevlig sommar. Vänliga hälsningar
  Torsten

 2. Lars skriver:

  För er blir det till och med ett äventyr i Sverge. Ha en go tid i den svenska sommaren som är fantastisk tills ni återvänder till nya äventyr fjärran land. Följer er och ser med spänning fram mot om det blir norr eller väster som resan fortsätter.
  Må gott

 3. Bettie skriver:

  Of the panoply of website I’ve pored over this has the most veactiry.

 4. Bernt Larsson skriver:

  Hej Erik!
  Tacka sjutton för att jag inte fick tag i dig i höstas. Det var en klassträff för alla 9:or i vår årskurs från Lomma, jag hade inte en aning om att ni var ute igen. Vad kul, nu har man lite att följa igen. Ha de gött och ta väl hand om er.

 5. Loved this team. From the chemistry to the depth to the *1,2,3 ring* chant after every huddle. That Houston series was tough and a player sorely missed 08 finals was absolutely money. Ariza’s 3s and those 2 steals vs Denver were possibly the highlights of that year. Can’t forget about Fisher’s 2 threes. Our role players were so reliable that run.The redemption of Pau and losing to Boston the year before made that team special.

 6. http://www./ skriver:

  Don't get me wrong, I have a few older S&W revolvers myself, and they sure are pretty… but essentially they are toys,Technically anything that falls outside of the bottom two rungs of is a toy. It's just a matter of which toys get you going. I have more guns than the average bear, but I suspect that maybe 5 of them would be of more than a nodding interest to Tamara. So what?

 7. http://www./ skriver:

  Ohio Joe,Perry is the dishonest one and I caught him lying at least 5 times within the first eight weeks he was running; and by the way Romney has campaigned for teaparty people like Michele bachman and Rubio and other tea party candidates. What are you talking about anyway?

 8. http://www./ skriver:

  ette sitten kysyneet ennen annoksen tilausta että onko pähkinää? koska jos on noin paha, niin siinä vaiheessa oikeasti itse ainakin varmistaisin vielä toisenkin kerran ja sanoisin että kysymys on vakava.. ja siinä kohtaa jos tarjoilija (joka myöskin saattaa olla ensimmäistä iltaa keikkahommissa kyseisessä ravintolassa) sanoo että on pähkinää ja ei tiedä millaista, ni itse ainakin pähkinäallergikkona tilaisin jotain muuta. Ei pahalla mutta ei pidä olla tyhmä.

Lämna ett svar