Naken

april 24th, 2010

Idag har vi tagit av kläderna, ja på Ariel IV alltså. Vi har skurat och plockat ner det stora vinterkapellet som ser ut som ett tunnelformat växthus. Det är sytt i lastbilspresenning, rejält och hållbart, men tungt. Monteras på stora bågar över hela däcket. Det får vi lämna hemma, hade kanske annars varit skönt att ha, om vi blir infrusna någonstans. Så har det spännande ögonblicket kommit då vi fått upp vårt nya sittbrunnskapell som ”Kapell och Annat”, i Malmö har sytt åt oss. I det ska vi tillbringa många fina stunder under resten av livet … Mellan jobbvarven springer vi våra rundor, varsin mil tre gånger i veckan ungefär. Låter präktigt va´? Men vi är övertygade om att en vältränad kropp klarar sig bättre under en påfrestande segling i tuffa vatten. Och så bli man på så gott humör efter sitt träningspass och en banan.

3 svar till “Naken“

 1. Peter Bryttne skriver:

  Kapellet ser verkligen riktigt fint ut. Håller helt med om att en frisk kropp är bra för humöret och förmågan att hantera svåra omständigheter. I min lilla skuta skall jag testa en gammal idé som innebär att det blir till att cykla ombord. Trött kropp och laddning till batterierna. Cykeln kan sedan förstås kopplas loss och användas i land.
  Må så gott åsså hörs vi
  Peter

 2. Sven o Lena skriver:

  Hej, på er, vi hoppas kunna följa er resa då vi är väldigt avundsjuka. Men vi är inga seglare utan mer äventyrare i största allmänhet. Vårt intresse är myckat att filma, fota oc h dokumentera. Hoppas få se häftiga bilder och kanske filmer från platser man bara drömmer om. Vi funderar på en tur till Antarkis nästa vinter. Lycka till, vi håller tummarna, Sven och Lena, Göteborg.

 3. Hej hurtbullar,

  Så skönt att även Ariel IV har fått komma ut i friska luften. Ser fin ut. Börjar dra ihop sig för avsegling va, när bär det av?

  Undrar alla vi på Mary af Rövarhamn

Lämna ett svar