Offer

mars 23rd, 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är allmänt känt att sjömän måste offra till kung Neptun för att få lycka och välgång över de sju haven och för att oceanernas alla invånare ska komma oss till hjälp om det behövs. Oftast offrar vi blommor innan en överfart. Den här gången känns det viktigt med ett extra starkt offer. Vi vill ge kung Neptun lite av oss själva som en gest av respekt och underdånighet.

Min bikini och Erics kortbyxor, som vi burit under hela förra seglingsåret och även nu under den tre veckor långa förberedelseperioden, måste vara rätt offer. De har suttit på våra kroppar i vått och torrt. Kroppsrester och kropparnas konturer lever kvar i dem. De har under mer än ett år blivit en del av oss och vi har aldrig känt oss så nakna som när vi tog av dem för gott, redo att offra till Neptun.

Nu är det alltså gjort! Vi har tagit fram nya badkläder att leva i under nästa år. Den gamla bikinin och kortbyxorna går överbord tillsammans med blommor, under sånger och magiska besvärjelser, klocka sju på fredag morgon. Då öppnar man bommen till marinan och släpper ut oss på haven igen. Sverige är sju timmar efter oss. Om du är uppe kl 12 på torsdag kväll så hjälp oss, förstärk det magiska genom en tyst hålla-tumme-minut.

Fredag natt sover vi sedan för ankar på Davao buktens östra sida. Lördag går vi ut på öppet hav och ankommer, om allt går bra, inklareringshamn Bitung i Indonesien under måndagsdygnet.

Vi har som tur är inte med oss den filippinska råttan men väl kramar och välgångsönskningar från många av seglarna i marinan.

 

15 svar till “Offer“

 1. Vi önskar er en snabb och bekväm överfart. Segla fort men säkert Kram från oss på Liv

 2. Vi håller tumme kl 12 i natt och önskar er en säker och lugn segling! Var rädda om er! ?

 3. Skepp & Hoj !

  Brukar själv alltid ge Neptun som offergåva ca 10% av det jag äter alt av det jag bakar ombord på s/y St Elmo & detta bara för att det är biologiskt nedbrytbart = ätbart för havens invånare.

  ♡NO PLASTIC SPILL WILL NOT AN(Y)IMAL KILL♡ !

  Önskar Er skön säker seglats på Världshaven !

  Seglar Hälsningar!
  s/y St Elmo & Skip Martin

 4. Bengt skriver:

  May the force be with You!!

  (Bara nedbrytbart offer…)

 5. May the force be with You!

 6. Paula skriver:

  Lycka till och bamsekram från Paula och Tomas !?

 7. Tänker på er! Ha en fin segling till Indonesien , kram från Paula och Tomas

 8. Neptunus blev säker jätteglad?

 9. Åh, den var risky. Vi brukade bara göra offergåvor av sådant som kommer från naturen. Men han verkade å andra sidan inte blivit särskilt glad för det heller. Korsade ekvatorn 6 gånger under världsomseglingen och fick skitväder varje gång. En riktig surgubbe den där Neptunus. Otroligt svårflörtad. Lycka till! /Linda

 10. Stort lycka till! Håller tummarna! Rååkramar

 11. Lycka till! Tänker på er!

 12. Håller tummen kl 12.00 inatt. ✊

 13. Håller tummarna stenhårt för god vind i seglen och säker seglats. Magiska besvärjelser med lycka till er kommer oxå att ske ??✌?️⛵️❤️❤️❤️

 14. Syss skriver:

  Massa goda tankar och energier sänder jag och lovar vara uppe vid midnatt och hålla mina tummar hårt för er. All lycka på färden med hopp om Neptunus blir mild och tillmötesgående nu när han har fått så generösa och personliga gåvor…vackert!!❤️ Varma kramar, Syss

 15. God tur önskar jag er! Håller tummarna nu, en timme före avfärd❣

Lämna ett svar