Afrikas horn

december 10th, 2017

Nu är vi faktiskt riktigt stolta, över att ha rundat Afrikas horn; Cape Agulhas, Godahoppsudden och detta i näst intill halv storm. Massor av vind, de största vågor vi någonsin sett, och dessutom brytande sjöar, varav några sköljde in i sittbrunnen som förvandlades till pool. Inget storsegel uppe, bara två små näsdukar på främre förstagen. Så små segel har vi heller aldrig seglat med. Trots detta dånade Ariel fram i racerfart omkring tio knop. Lite väl bra. Men efteråt, när vi torkat en massa saltvatten ur båten, tänker vi att det var en lärorik erfarenhet. Den borde (tyvärr) varje långseglare vara med om.

Här är vi nu i Cape Town. I hamnen ligger Volvo Ocean Race med årets sju racerseglare från hela världen. På ”Mapfre” från Spanien finns Sophie. Hon är syster till Ouintin på ”Moondog” som vi träffade på Hawaii för några år sedan. Så´n är seglarvärlden. Några mejl hit och dit och vips blev vi inbjudna till ”Mapfre”. Sophie visade oss båten och berättade om hur det är att dundra fram tre gånger fortare än vi, i en jättestor nästan tom båt tillsammans med sju män som tillhör världens bästa seglare. Wow! ”Mapfre” leder justnu tävlingen. Håll tummarna för dem. Jag bär stolt en av Sophies personliga Mapfre T-shirts, nummer åtta i teamet.

5 svar till “Afrikas horn“

  1. Förbaskat bra båt Ariel 4!!

  2. Låter som om ni också hade lite Ocean race vid er seglats runt ”hornet” Fick Sofie en T-shirt med Ariel IV på?? Rååkramar

  3. Så gott att ni nu kommit så här långt! Jag har också besökt Cape Town och Goda Hoppsudden. Då tänkte jag på vår morfar och att han seglat där.

Lämna ett svar