Vilda djur och svarta latter

november 11th, 2018

Tillbaka i Afrika. En fin tid med familj, vänner och jobb i Sverige och på Malta är mer än slut.

Först tillbringade vi en nästan magisk vecka på safari i Kruger nationalpark, tillsammans med yngsta sönerna Rasmus och Jens. Under långsam bilfärd genom vildmark mötte oss ”sagodjuren” i levande skepnad. Elefanter promenerade långsamt över vägen. En liten bil som kom från andra hållet backade blixtsnabbt när en jättestor elefant markerade med viftande öron att de kommit för nära. Noshörningar, krokodiler och flodhästar vältrade sig i vattenhålen. Giraffer betade i trädtoppar och zebror på marken. Buffelhjordar rörde sig över den oändliga savannen. Vi mötte lejon och leopard, som tur var på lite avstånd. Alla ”Big Five” blev infångade, med kameran. Som avskedspresent, när Rasmus och Jens åkte hem, fick vi en noshörning, en elefant och en giraff.

Ariel IV, vårt hem väntade på oss nära Kapstaden. Nymålad och tjusig sedan i våras men utan segel och ordinarie däcks utrustning. Massa grejor att fixa. Bland annat hade två latter i storseglet knäckts när vi seglade över den bråkiga Indiska Oceanen. En sympatisk segelmakare i Kapstaden hade, till vår glädje, latter som passar vårt segel. Men de är svarta. Alla våra vanliga latter är vita. Det är latter ”out of Africa” sa segelmakaren och blinkade.

2 svar till “Vilda djur och svarta latter“

 1. på Facebook skriver:

  Lycka till på nya färder! ?

 2. Dmitri skriver:

  Hej på Er!
  Hoppas allt väl!
  Och att nya äventyr väntar snart! Ska ni upp i Atlanten?
  Jag och Natalia sugna på att få lite sol på oss och fiska mellan 22/12 och 6/1-19.
  Har ni plats under den tid och passande rutt?
  7 meter under kölen!
  /Dmitri

Lämna ett svar