Granne med en tarantula

november 26th, 2019

En tarantula lever en halv meter från vår sittbrunn, en drygt decimeterstor hårig spindel. Förhoppningsvis på insidan av grannbåten där den bor. Kanske smyger den ut på däck nattetid och funderar på att hoppa över till oss … Jag har lite svårt att sova vid tanken. Visserligen är den inte särskilt farlig för människor, ger bara ett litet bett som känns som ett bisting ungefär. Men bara tanken på att den skulle komma kravlande upp i min koj får mig att nästan svimma.

Franska Annie och Mark som bor på grannbåten är inte heller glada. De jagar tarantulan med allehanda giftiga sprayer men spindeln slinker ner och gömmer sig innan de hinner attackera. Annie säger att den äter kackerlackor så det är ju bra. De har också en jättestor norsk skogskatt ombord men den blinkar bara med ena ögat när tarantulan springer förbi.

Vi var ombord på Anoschka, som grannbåten heter, igår och åt delikat fransk mat med dessert, vin och det hela. De förnekar sig sällan när det gäller mat, fransmännen. Vid ett tillfälle tyckte jag mig känna något mot foten som snabbt svischade förbi.

I övrigt har vi en hel del fladdermöss som flyger in och ut i båten. In genom nergångsluckan och ut genom någon av ventilerna som alla är vidöppna i värmen. Märkligt när de kommer farande just som man ibland vaknar till någon gång på natten. Vi har vant oss nu och reagerar knappt längre. De lämnar minismå ganska söta bajskorvar här och där men de är lätta att plocka upp.

Lämna ett svar