Undervattensbarn

december 19th, 2019

På fem meters djup utanför Moliniere Point på östra Granada hittade vi dessa barn. Omkring femtio stycken för evigt stilla i fyra ringar under ytan, tre små ringar och en stor. Först blev vi lite illa berörda av att se barnen där fast, med koraller som växer på dem och fiskar som simmar runt. Men sedan såg vi ett avslappnat lugn, harmoni och en härlig gemenskap i undervattensskulpturerna. Det kändes fint att snorkla och dyka ner till dem.

Längre bort hittade vi en sjöjungfru och en massa folk som ligger på botten och ”solar”. Sedan blev vi fulla i skratt åt en rolig gubbe som cyklar och till sist en halvnaken dam på en parkbänk. En oväntad och rolig skulpturpark under vattnet.

Det råkade vara den 13:e december vilket vi hade glömt. Som tur var bjöd kompisbåten ”Liv” oväntat in till Luciafika och vi fick både Lussekatter, ministjärngossehattar av gamla sjökort och Luciakransar av klippta foliebitar. Kul att försöka minnas alla gamla Lussesånger.

Dagen därpå seglade vi till Carriacou för at klarera ut från Grenada och sedan vidare till ön Union där vi har klarerat in i nästa lilla Västindienland St Vincent/Grenadinerna. Här i en ”paradisvik” finns den perfekta härliga sandstranden och en mysig liten bar med mycket god rum punch. Seglarna på en fransk båt blev så glada att de dansade kring borden.

Lämna ett svar