Gott, ganska nytt år, 2020!

januari 3rd, 2020

På ett litet berg, på en av de vilda små öarna, innanför revet, på Tobago Cays, i Grenadinerna, står vi i den sista solnedgången i detta decennium. Nedanför ligger vita stränder, vajar palmer och simmar sköldpaddor bland båtar från hela världen. På förmiddagen snorklade vi, som i ett akvarium fyllt med färggrann småfisk och några som skräms; haj och barracuda. Här är lika fantastiskt vackert som när vi var här för 21 år sedan tillsammans med våra tre barn, bara så många fler båtar, mest charter. Västindien är populärt.

Efter bergsbestigningen firade vi i Ariel IVs sittbrunn, det nya decenniets ankomst tillsammans med besättningarna på ”Cross Ocean” och ”Flying Penguin”. De har seglat med ARC över Atlanten för första gången och upplever nu långseglarlivet och Karibien med ”nya ögon”. Så härligt att få höra riktigt många ”wow” och kunna glädjas med dem för första mötet med undervattensvälden och lyckan över det stressbefriade långseglarlivet.

Inför middagen på nyårskvällen inhandlade vi förmodligen världens dyraste grönsallad; en förpackning för 110 kr. ”Flying Penguin” köpte en hummer av lokala fiskare. Jag vågade inte ens fråga vad den kostade. Det är svindlande dyrt i Västindien. Alla bidrog och nyårsmiddagen blev ett riktigt lyxknytkalas. Klockan tolv tutade alla båtar på ankarplatsen så det rungade under stjärnhimlen.

24 svar till “Gott, ganska nytt år, 2020!“

  1. Syss skriver:

    Gott Nytt År käraste Ni❤️ Ser underbart ut där ni står & vilket vackert foto på er. Allt gott och lycka till med er fortsatta seglats. Stor kram, Syss

  2. Chris M SPENCE skriver:

    Great to see you 2. Remember us…My wife and I enjoyed dinner on your boat with you in San Diego after we flew into the bay on a seaplane – we thought it dinner on your boat was part of our seaplane tour and it was not until we were on your boat eating and talking with you both that we realized the pilot kind of tricked us both. It worked out and was a wonderful experience and we really enjoyed meeting you both and hearing about your travels on the sailboat. So happy you are both still maximizing life and enjoying.

  3. Björn skriver:

    Hej och god fortsättning på er. Fantastiskt att få läsa och följa er på resan.

Lämna ett svar