Gömställe

mars 19th, 2020

Vi gömmer oss på Barbuda, en liten ö som tillhör Antigua. Här leker vi Söderhavet och låtsas att vi är på en atoll. Kritvita ständer, turkosa laguner, spännande rev att snorkla på. Men det är ont om palmer. Dem tog orkanen 2017. Iland finns inte en enda människa. De flesta ca 2000 invånarna bor i öns enda lilla by Codrington, någon mil bort.

I ”vår” vik ligger sju båtar, tre med barn ombord, varav en svensk katamaran ”Paloma”. Läge för beachparty. Matförrådet är tunt efter att vi redan gömt oss här en vecka, men grillspett är bra. Vi satte på det som fanns. Några nyfångade fiskar kompletterade solnedgångsmåltiden.

På Barbuda finns inga Coronafall, men man har stängt skolan och vi hörde att den lilla brödbutiken vägrar fler än tre personer åt gången att komma in. Hysterin har alltså nått även hit även om vi inte märker det i vår vilda vik.

Öarna runtomkring har stängt sina gränser. Vi kan inte komma vidare till St Barth och St Martin som vi planerat innan hemsegling över Atlanten. På franska St Martin måste man fylla i ett speciellt papper och motivera varför man behöver gå iland och vart man ska. Mataffärbesök är än så länge godkänt.

Nåväl, Barbuda är ett perfekt ställe att gömma sig på. Hoppas bara att affärerna på Antigua inte är tomma när vi måste bunkra inför överseglingen till Europa …

5 svar till “Gömställe“

 1. på Facebook skriver:

  Sköt om er och ha bra handhygien ??
  Vi kämpar på och håller ”pusten” att kurvan blir så platt som det går!
  Erik & Bianca seglade runt Ven idag i en härlig vårsol??

 2. på Facebook skriver:

  Vi håller tummarna för att allt går bra för er. Här hemma är det mixade känslor. Allt är som vanligt, vi jobbar på men allt är också ovanligt. Många är rädda. Men de flesta förstår att vi ska hjälpa till för att dämpa smittspridningen. Kramar

 3. Kent på Aliara skriver:

  Hej
  Vi ligger i English harbour på Antigua och här finns öppen matbutik, Covent garden, med ganska bra utbud. Bästa utbudet finns dock i St Johns på Epicurean. De har även butik i Jolly harbour. Inga restriktioner på insläpp vad vi känner till.

  Var inne i Budget Marin i Falmouth harbour och fick besked om att de stänger ner butiken efter nästa vecka. Brist på kunder och inställd Sailing week.

 4. Josef skriver:

  Hej jag undra om Paloma har anknytning till Motala Anna Isaksson kanske
  Hälsningar Josef

 5. Monica Lönskov Sandelin skriver:

  Hej!
  Det låter som om ni slipper Corona där ni är! Här handlar allt om det, en jobbig situation även om det förstås kunde varit värre.
  Fastän vi har barn och barnbarn så nära, träffar vi dem knappt, bara utomhus. Sedan vi började hålla oss mer för oss själva har vi haft två grillutflykter! Och på lördag, min födelsedag, blir det igen. Det blir en födelsedag att minnas. Inget ont i grillutflykter, vi gillar alla dem, men det hade ju varit roligare om man fått välja själv.. Och våra kära grannar kan vi inte träffa mer än utomhus heller, tråkigt.

  Det känns som om det svenska sättet att hantera pandemin är klokt, det går ganska långsamt. Men livet blir bra tråkigt. Min 94-åriga mamma kan vi inte träffa, hon har som väl är sin väl fungerande hemtjänst. Och så ja gsaknar mitt gym! Jag har inte alls lika lätt att motivera mig att träna själv – men det är ju ni vana vid. Det blir mer tid till att läsa, sy och sticka för min del, Kenneth har fullt upp med olika renoveringsprojekt i huset.

  Vi hoppas att allt går väl för er, att ni får tag på vad ni behöver innan er långa resa. Och att ni kan hålla er friska! Vi mår båda bra men är försiktiga.
  Hälsningar Monica

Lämna ett svar