Full Moon Dinghy party

april 9th, 2020

Dingefest, javisst, så bra när vi inte får vara på land längre. Fullmånen i april är den största på året och kallas Pink Moon. Mycket väl värd att fira!

Vi är tio båtar här på Barbuda, ankrade i en slags karantän. Besättningarna kommer nu en efter en i sin dinge och gör fast i en boj. Fred på franska båten ”Oi” har lagt ut sitt extra ankare mitt ibland båtarna och gjort fast bojen i den. Dingarna bildar en ring runt bojen och vips har vi har en festcirkelplats på vattnet.

Festen börjar med att hela familjen på irländska båten ”Danu” ger konsert med irländsk musik på fiol. De har däcket på ”Oi” som scen. Hon är ankrad 25 m bort. Sedan startar omkring- langning mellan dingarna av diverse godsaker. Det ena fatet efter det andra med små inlindade korvar, mystiska bruna bollar, kex med osthögar eller jordnötssmör, nötter och annat passerar Ariel IV dinge och det är bara att ta för sig. Sista fatet kommer från ”Oi” och är franska crepes med socker att strö på. Var och en har med sin egen dricka.

Så sänker sig en eldröd sol i havet och vi vinkar ”Farväl och välkommen tillbaka”. Sen kommer huvudpersonen, månen, som stiger långsamt upp på himlen. Otroligt vacker bland små molntappar och stjärnor. Vi förstärker dingeringen med ett rep som omsorgsfullt sammanfogas i ändarna och skapar en rep-ring som vi alla håller i. Den symboliserar vår hyllning till fullmånen. Vi lyfter den tillsammans mot månen och ylar högt i kör för lycka och välgång under den kommande månaden.

Två dingar har med gitarrer och den välkända ”What shall we do with the drunken sailor?” kan sjungas högt av alla fem nationaliteter som är där. Barnen har vid det här laget blivit lätt vilda och klättrar skrattande i full fart runt alla dingarna i cirkeln. Natten har kommit, det är kolmörkt, men månen lyser oss kraftfullt när vi kopplar loss vår dinge och var och en ror hem till sig.

5 svar till “Full Moon Dinghy party“

 1. på Facebook skriver:

  Fint att ni kan njuta av dagarna trots konstig karantän. Var rädda om er!

 2. på Facebook skriver:

  Det låter som ni har det rätt bra, hoppas nu att det kommer att fungera med bunkring och överfart så att vi snart sitter i trädgården och snackar igen.

 3. på Facebook skriver:

  Låter magiskt mysigt ❤️

 4. på Facebook skriver:

  Vilken fantastisk upplevelse!
  Vi njöt av samma måne här hos oss i natt, blodmånen!

 5. Kari-Anne Aarhus skriver:

  Fantastisk flott full moon party ?

Lämna ett svar