Vidare, vidare …

juni 17th, 2020

Nä, vi kom aldrig iland i Horta. Efter att ha väntat i nästan två veckor, på att få gå iland och /eller få ett väderfönster för att kunna segla vidare, så kom båda nästan samtidigt. I måndags började de testa för Covid. Vi var inte på listan. Undrade varför, eftersom vi varit här nästan längst av alla. Då alla de testade, efter att ha seglat i omkring tre veckor, fick negativt svar kunde de gå iland på tisdagen. Tisdagstestarna kan gå iland idag på onsdag. Vi fick möjlighet att testas först på onsdagen. Ett nästan perfekt väderfönstret öppnade sig för att segla på torsdagen. Så till slut var ingen idé att testa sig…

Vi seglar imorgon torsdag och bara vädergudarna vet var i hamnar. Engländarna är fortfarande strängt negativa till besökare. Cherbourg i Frankrike verkar kanske bra. Därifrån kan vi ”hoppa” till Holland och vidare till Kielkanalen. Om vindarna vill.

Det finns inte internet ombord så nu hör ni inte av oss på ett bra tag. Det går som tidigare att följa vår rutt och position på http://forecast.predictwind.com/tracking/display/ArielIV
Titta också på forecast.predictwind.com/tracking/rally/occ-atlantic-fleet om ni vill se andra båtar på väg.

Far väl Azorerna! Hoppas ni kan ta emot framtidens seglare med öppnare famn.

10 svar till “Vidare, vidare …“

  1. Karin Larsson skriver:

    Med hopp om förliga vindar, lycka till på resan???⛵️
    Vi som är i Sverige får hålla oss till den svenska kusten?
    Karin och Roland s/y UNIK

Lämna ett svar