Far väl!

juli 24th, 2020

En vecka har gått, en vecka av angöringsfester och förundran över vårt välfungerande land. Den svenska sommargrönskan är underbar och glada människor utan munskydd är uppfriskande att se. Det kalla havet är mindre roligt och de växlande skurarna med vissa solchanser är humörsänkande.

Vi känner oss förvirrade. Var är vi, vart ska vi, vad ska vi göra. Vårt hem Ariel IV ligger vid kaj på egen plats på Råå. Vi har hur mycket vatten som helst och hur mycket 220 volt ström som helst. Tvättmaskinen funkar. Det finns lyxig varm dusch på land och toa som man slipper pumpa. Många fina människor kommer förbi och vill prata, om vårt äventyr och om vad vi ska göra nu.

Hur ska vi veta. Efter 10 år på världens alla hav känns landlivet än så länge obekant. När vi startade 2010 genom Nordvästpassagen i Arktis visste vi inte vilka fantastiska äventyr som låg framför oss. Is och isbjörnar i Arktis, vildmark i Alaska och Kanada, jätteavocados i Mexiko, vågsurf och dyk på Hawaii, hela det underbara Stilla havet med atoller och akvarieliknande undervattensliv, spännande motsägelsefulla Afrika, samba i Brasilien och hela turistköret i solsken i Karibien. Corona problematiken förstås på slutet.

Alla minnen far ganska osorterade genom huvudet som en enorm orkan. Vi behöver tid att sortera, att tänka, att landa i nuet och att lägga allt det underbara som hänt oss i fina högar. Rent praktiskt har vi mängder av foton och mängder av adresser till goa människor i hela världen att ta hand om. Det ska bli roligt.

Så ska vi förstås fortsätta vandra, springa och simma (med våtdräkt) som vi alltid gjort och ser fram emot att ha massor av tid till vår familj och alla goa vänner.

Till alla er som har följt oss på vår världsomsegling vill vi nu säga tack och far väl. Vi har mycket uppskattat alla fina kommentarer och ”gillanden” och lämnar er nu med en bild som lite symboliserar allt det vi varit med om. Hoppas ni känner och förstår hur fantastisk vår 10-åriga segling varit för oss.

25 svar till “Far väl!“

 1. Sören Carlsson skriver:

  Sköt om er! Livet fortsätter. Tack för spännande läsning under resa. Jag gillar inte ert ”farväl” Jag vill gärna höra ytterligare en eller annan tanke om hur ert liv fortsätter.

 2. Miisa skriver:

  Hej! Jag känner igen bilden…. vi var ju där – tillsammans med allt som det innebär att vara tillsammans, umgås, må bra. Min semesterbok i år blev er första bok från -98. Som jag skrattade på avfärden då ni själva förstod att Ariel IV satt fast i leran och alla står på bryggan för att vinka av er. Så mycket som ni fått uppleva därefter! Välkommen till Sverige ?? Om ett par dagar får jag återigen krama min son och fina Malin. Må väl! Miisa

 3. Irene Grahn skriver:

  Välkommen hem. Jag missade hemkomsten den här gången.
  Kommer aldrig att glömma när vi sågs i Köpenhamn! Livet rullar
  som vågorna. Vi ses snart.

 4. Irene Grahn skriver:

  Välkommen hem. Jag missade hemkomsten den här gången.
  Kommer aldrig att glömma när vi sågs i Köpenhamn! Livet rullar
  som vågorna. Vi ses snart.

 5. Gunilla Lundström skriver:

  Välkomna hem! Tack för alla trevliga berättelser från Er 10-åriga världsomsegling.

 6. Kari-Anne Aarhus skriver:

  Velkommen hjem til Sverige ?
  Vi er hjemme i Norge nå, men Blue ligger og venter på oss på Curacao. Vi lengter tilbake, men må nok vente en stund før vi kan seile igjen ⛵?

 7. Claes skriver:

  Ett stort Tack för att ni tagit Er tid och skrivet på den här bloggen det har varit jättekul att följa Er på den här fantastiska resa ni gjort. Välkommen hem till ett land som vi skall glada för att vi är födda i eller bor i och som man uppskattar när man har ser hur det kan se ut på andra ställen i världen.
  Hoppas att ni låter bloggen finnas kvar ett tag till.

  Ha det bra och fortsätt njut av livet.

 8. Annika i Karlstad skriver:

  Makalösa efterlängtade makar – Välkomna hem och tack för allt skrivet ni delat med er av!
  Stannar ni i Råå kommande vecka?

Lämna ett svar