Far väl!

juli 24th, 2020

En vecka har gått, en vecka av angöringsfester och förundran över vårt välfungerande land. Den svenska sommargrönskan är underbar och glada människor utan munskydd är uppfriskande att se. Det kalla havet är mindre roligt och de växlande skurarna med vissa solchanser är humörsänkande.

Vi känner oss förvirrade. Var är vi, vart ska vi, vad ska vi göra. Vårt hem Ariel IV ligger vid kaj på egen plats på Råå. Vi har hur mycket vatten som helst och hur mycket 220 volt ström som helst. Tvättmaskinen funkar. Det finns lyxig varm dusch på land och toa som man slipper pumpa. Många fina människor kommer förbi och vill prata, om vårt äventyr och om vad vi ska göra nu.

Hur ska vi veta. Efter 10 år på världens alla hav känns landlivet än så länge obekant. När vi startade 2010 genom Nordvästpassagen i Arktis visste vi inte vilka fantastiska äventyr som låg framför oss. Is och isbjörnar i Arktis, vildmark i Alaska och Kanada, jätteavocados i Mexiko, vågsurf och dyk på Hawaii, hela det underbara Stilla havet med atoller och akvarieliknande undervattensliv, spännande motsägelsefulla Afrika, samba i Brasilien och hela turistköret i solsken i Karibien. Corona problematiken förstås på slutet.

Alla minnen far ganska osorterade genom huvudet som en enorm orkan. Vi behöver tid att sortera, att tänka, att landa i nuet och att lägga allt det underbara som hänt oss i fina högar. Rent praktiskt har vi mängder av foton och mängder av adresser till goa människor i hela världen att ta hand om. Det ska bli roligt.

Så ska vi förstås fortsätta vandra, springa och simma (med våtdräkt) som vi alltid gjort och ser fram emot att ha massor av tid till vår familj och alla goa vänner.

Till alla er som har följt oss på vår världsomsegling vill vi nu säga tack och far väl. Vi har mycket uppskattat alla fina kommentarer och ”gillanden” och lämnar er nu med en bild som lite symboliserar allt det vi varit med om. Hoppas ni känner och förstår hur fantastisk vår 10-åriga segling varit för oss.

25 svar till “Far väl!“

 1. på Facebook skriver:

  Vilken resa! Tack för alla intressanta spännande inlägg. Jag hade förmånen att springa på er när ni angjort Ariel IV i Dockan i Västra hamnen och tacka er för både en härlig blogg och böcker.
  Bloggsidan stänger ni inte ber hoppas jag. Jag har inte hunnit läsa all inlägg än.

 2. på Facebook skriver:

  Välkomna hem. Hoppas ni finner er tillrätta. Har varit spännande att följa era äventyr. ??

 3. Sören Carlsson skriver:

  Sköt om er! Livet fortsätter. Tack för spännande läsning under resa. Jag gillar inte ert ”farväl” Jag vill gärna höra ytterligare en eller annan tanke om hur ert liv fortsätter.

 4. på Facebook skriver:

  Välkomna hem❤️

 5. Miisa skriver:

  Hej! Jag känner igen bilden…. vi var ju där – tillsammans med allt som det innebär att vara tillsammans, umgås, må bra. Min semesterbok i år blev er första bok från -98. Som jag skrattade på avfärden då ni själva förstod att Ariel IV satt fast i leran och alla står på bryggan för att vinka av er. Så mycket som ni fått uppleva därefter! Välkommen till Sverige ?? Om ett par dagar får jag återigen krama min son och fina Malin. Må väl! Miisa

 6. på Facebook skriver:

  Välkommen hem.Jag är såå imponerad över vad ni gjort

 7. Irene Grahn skriver:

  Välkommen hem. Jag missade hemkomsten den här gången.
  Kommer aldrig att glömma när vi sågs i Köpenhamn! Livet rullar
  som vågorna. Vi ses snart.

 8. Irene Grahn skriver:

  Välkommen hem. Jag missade hemkomsten den här gången.
  Kommer aldrig att glömma när vi sågs i Köpenhamn! Livet rullar
  som vågorna. Vi ses snart.

 9. på Facebook skriver:

  Välkomna till Skåneland! Är lite Avis och mycket imponerad av rea seglatser. ?

 10. på Facebook skriver:

  Välkomna hem igen! Förstår er precis… Ha det bra på landbacken! Kram

 11. Gunilla Lundström skriver:

  Välkomna hem! Tack för alla trevliga berättelser från Er 10-åriga världsomsegling.

 12. på Facebook skriver:

  Har varit så kul att läsa era böcker och nu mot slutet er blogg. Vem vet vi kanske springer på varandra.

 13. på Facebook skriver:

  Tack för att ni har delat med er av er fantastiska resa, har längtat efter varje nytt inlägg och läst alla! Vilken resa ni gjort! ?

 14. på Facebook skriver:

  Imponerad alla fantastiska äventyr ni varit med om. Det har varit mycket roligt och spännande att följe er på de sju haven!

 15. på Facebook skriver:

  Välkomna hem, vi seglade om er på Kielkanalen med båten Pagadder där vi var besättning.

 16. på Facebook skriver:

  Varmt välkomna hem till Skåne igen!

 17. på Facebook skriver:

  Välkomna hem?

 18. Kari-Anne Aarhus skriver:

  Velkommen hjem til Sverige ?
  Vi er hjemme i Norge nå, men Blue ligger og venter på oss på Curacao. Vi lengter tilbake, men må nok vente en stund før vi kan seile igjen ⛵?

 19. på Facebook skriver:

  Vilken resa ni har gjort! Nu väntar en ny resa som landkrabbor, vilket kan vara nog så spännande. Fantastiskt att ha fått en glimt av er seglats, inte minst genom Andreas veckor med er.?

 20. på Facebook skriver:

  Härligt att allt gått bra för er! Inte så dumt att vara på land heller. När det väl slutar gunga d.v.s. ?

 21. på Facebook skriver:

  Stort välkommen hem! Förstår att det måste kännas konstigt och kanske lite vemodigt? att inte ha nästa etapp att planera för. Stort tack för att ni bjudit med oss på resan via bloggen och att jag fick segla med er till Mexico, den seglingen var verkligen ett minne för livet och en stor upplevelse som gav mersmak. Hoppas springa på er i Skåne något framöver ?

 22. Claes skriver:

  Ett stort Tack för att ni tagit Er tid och skrivet på den här bloggen det har varit jättekul att följa Er på den här fantastiska resa ni gjort. Välkommen hem till ett land som vi skall glada för att vi är födda i eller bor i och som man uppskattar när man har ser hur det kan se ut på andra ställen i världen.
  Hoppas att ni låter bloggen finnas kvar ett tag till.

  Ha det bra och fortsätt njut av livet.

 23. Annika i Karlstad skriver:

  Makalösa efterlängtade makar – Välkomna hem och tack för allt skrivet ni delat med er av!
  Stannar ni i Råå kommande vecka?

 24. på Facebook skriver:

  Congrats both of you! Safe and sound back home!

 25. på Facebook skriver:

  Välkomna hem Eric och Birgitta! Vilken enastående resa! Tack för inblicken i möten med människor, kulturer, djur och natur. ⛵️?????

Lämna ett svar