Godis

juli 4th, 2010

Ingen vågar säga något, än…men vi har en bra segling hittills, och vi börjar närma oss halvvägs till Grönland i fortsatt svaga vindar men vi håller våra drygt 4 knop och får ihop 100 sjömil per dygn vilket vi är mer än nöjda med. Framför allt när man som nu kan leva lite normalt ombord, vi äter goda middagar, fikar ofta och äter godis. I smyg har alla köpt godispåsar i Reykiavik. Igår hade vi lite obehaglig krosssjö, sjö och dyning från olika håll och Josef fick inta horisontalläge i salongen men han sitter uppe nu och smaskar i sig gröna grodor, nappar och salta pastiller. Sen vilar och sover vi så mycket vi kan om vädret skulle busa till det. De lovar lite mer vind ikväll förhoppningsvis från nordväst vilket skulle bli bra för oss. Varje kväll har vi radiokontakt med Gustav o Anna på Muckle Flugga och utbyter väderinformation. En salt lakrits till sen får det vara nog för idag!

4 svar till “Godis“

  1. Marie skriver:

    <> Vackert foto!

  2. Marie skriver:

    Vi vet väl alla att ”godis e gott”!

  3. admin skriver:

    Bara den som har seglat över Nordsjön kan veta hur otroligt exceptionellt gott godis kan vara i den situationen. Nästan som varm blåbärssoppa till den stelfrusna två-till-fyra-vakten.

  4. Petra skriver:

    Ohh, vad roligt att få en glimt av hur ni har det! Jag försökte räkna ut hur långt ni kan ha kommit, och det stämmer ju bra med vad Bengt sa. Inga valar? Inga hajar? Inga sjöjungfrur?
    Här mår alla bra. Eftersom vi också dricker blåbärssoppa till frukost. Kram, kram! // Petra, Maja, Kajsa och Emil ( som har det bra i Skåne)

Lämna ett svar