Stormvarning

juli 7th, 2010

… men inte här, bara kulingvarning nr 605 för Kangikajik och Aputiteq. Ingen kuling-gale-varning längre för Timmiarmiut och Nunap Isuata Kangia.
Ena dagen den andra lik heter det ju, men Danmarks Sundet mellan Island och Grönland har visat många ansikte, första dagen ut mest regn men både segling och motorgång, nästa dag en skön segling utan att vi rörde vindrodret en enda gång. Igår hade vi upp till 25 knops vind och höga vågor som kom rullande över däck. Trots det fick vi två utsökta mål mat och njöt av det dramatiska havet. Idag vaknade vi till solsken, klar blå himmel och ingen vind! Motor hela dagen, vi har nämligen en tid att passa! Vi vill utnyttja alla väderfönster vi kan få. Vi kommer att få en liten kuling i natt och det innebär att på baksidan minskar vinden lagom då vi angör kusten. Vi får räkna med isberg och drivis enligt sista iskartan 30 sjömil ut. Vi fick också veta av Iscentralen på Grönland att det var isfritt, förutom isbergen så klart, i Prins Christians Sund så vi har lagt vår waypoint strax utanför. Visar nu 184 sjömil kvar. Inatt får vi nya väder och iskartor som förhoppningsvis stämmer med dom gamla och våra planer. Vi såg en val igår, fortfarande och över hela passagen ständigt dessa våra favoritfåglar, Stormfågeln och havssulan. Bengt solade i sittbrunnen idag men annars har vi alla fått en fin färg i ansiktet idag. Det ser onekligen väldigt svart och lite olycksbedådande ut söder om oss, svarta låga moln och dramatisk himmel, vi får väl se om dom har rätt att det ”bara” blir en kuling.

3 svar till “Stormvarning“

  1. Marie skriver:

    Hej!
    Nu verkar det tufft, med så mycket vind o STORA vågor som rullar! Låter inte som goda väderutsikter för er framöver! Vet att ni älskar segling men bättre väder kan man önska sej 🙂
    Marie

  2. Marie skriver:

    Tittade just på positionen, ser ut som ni är inne o seglar i en liten fjord, antar att skenet bedrar …………
    Får ingen känsla av vilka avstånd det rör sig om, får ta fram sjökortet o titta ~ ~ ~
    Kramar Marie

  3. Petra skriver:

    Haha, solar du Bengt! Bra, du är iallafall inte brunare än jag och Maja är…
    Vad för sorts val var det?! Här är det bara Almedals-valen att titta på. He he..

Lämna ett svar