Angöring första grönländska byn

juli 12th, 2010

Vi har nu kommit lite söderut igen. Natten börjar bli aningen mörkare. I lätt skymningsljus och dimma åkte vi slalom mellan isberg som nästan helst blockerade vägen in till Nanortalik första byn vi skulle besöka på Grönland. En del isberg var meterstora, andra uppemot femtiometerslängder. Långsamt och försiktigt gled vi fram för motor för att inte komma för nära om något isberg plötsligt skulle få för sig och dela sig och kapsejsa. Farliga saker! Då skall man inte vara alltför nära. Vi såg varken byn eller hamnen i dimman, men efterhand skymtade vi den utstickande kajen som vi skulle förtöja vid. Vid midnatt, trygga vid kaj, såg och hörde vi nu ett tjugotal barn i olika åldrar, både pojkar och flickor, spela fotboll på kajen. Alla verkade ha väldigt kul. En del kom och hälsade och alla pratade danska.
Nästa morgon vaknade vi till en gnistrande klarblå himmel med värmande sol och obeskrivligt vackert panorama. Hela byn såg ut som en akvarell målad av barn, med färgglada hus, röda, gula, gröna och blåa omgivna av grön lava och mängder av gula blommor.

2 svar till “Angöring första grönländska byn“

  1. Anna Jonsson skriver:

    Vælkomna till Grønland.
    Anna från Gøteborg nu i Nuuk

  2. admin skriver:

    Hej Anna
    Roligt att du följer oss och att du förhoppningsvis kommer ner och hälsar på oss i hamnen i Nuuk. Jag kommer inte ihåg hur länge du skulle vara kvar? Jag flyger dit på torsdag. Eric och besättning är på väg, vet ej när de angör.
    Hoppas vi ses!
    Birgitta

Lämna ett svar