Var är sjöbenen?

juli 21st, 2010

Första seglingen med den nypåmönstrade besättningen var vi inte helt intrimmade. På kvällen motorseglade vi först i en lätt förlig vind. Ariel gled still fram norrut längs den grönländska kusten och Eric kunde ha säkerhetsgenomgång både över och under däck. Efter middag vid niotiden gick jag och Eric som var första vaktlaget in i vår vakt och övriga törnade in. Vaktsystemet är upplagt så att två personer sköter segling och navigering i tre timmar, varefter två nya tar över. Eftersom vi nu är sex ombord betyder det att man efter sin vakt kan få sova i hela sex timmar innan det är dags igen. Himmelskt! När Eric och jag seglar ensamma är en person som har vakt i två timmar, därefter sömn två i timmar, vakt igen osv. Det känns tryggt och bra att vi är många inför detta speciella äventyr.

Ett svar till “Var är sjöbenen?“

  1. yvonne freudenthal skriver:

    Hej Allesammans!

    Då är ni på väg, det är så spännande att läsa er blogg och följa med den vägen.
    Nu är det min tur att sova God Natt hälsar yvonne

Lämna ett svar