Jättekrabba

juli 27th, 2010

Vi behövde fylla vatten igen. Eric fick hjälp av en grönländsk fiskare med att hämta en lång tjock slang från fiskefabriken och dra den över en fiskebåt till Ariel IV. Fiskebåtarna här påminner om de danska, ofta ljusblålila eller vita, men oändligt slitna. Vattentankarna fylldes snabbt. När Eric lämnade tillbaka slangen fick han en halv blå sopsäck med kokta krabben. Jättekrabb-ben, 3 dm långa. Köttet från bara översta leden av ett ben, som hade tre leder, var lika mycket kött som fyra svenska kräftstjärtar lagda i rad. Vi tror att benen hade tillhört kungskrabbor. Till lunch satt vi i aktre sittbrunnen med krabbgafflar, nötknäckare och tång. Saltvattenskrabbspad sprutade runt när vi högg in. Riktig mycket rent krabbkött! Och ändå gav vi hälften till vännerna på Danza. Undrar vad fiskarna hade gjort med benen om de inte hade gett dem till oss.

2 svar till “Jättekrabba“

 1. Bo Wiman skriver:

  Det här är bättre att kommentera än Mail. Va bra ni har det Gratis krabbkött det är ju skitdyrt här hemma. Ha det bra ifortsättningen också

 2. Marie skriver:

  Hej på er alla!
  Låter gott, var det lika gott som vår Bohuslänska krabba ?
  Ni får passa på o njuta för det blir väl en hel del ”burkmat” framöver, eller?
  Ha de gott! Marie

Lämna ett svar