Från en midskeppskoj

juli 29th, 2010

Jag låg i min koj, hade just gått av min vakt kl 24. Härligt att få ta av sig alla lager kläder, gå ner i den ganska varma båten, sjunka ner i kojen och veta att jag hade hela sex timmar att få sova på, innan nästa vakt. Seglingen från Sisimut till Aasiaat (Egedesminde) hade hittills varit skön, lagom vind, sol, vackra vyer utefter kusten och ett och annat gigantiskt isberg som flöt förbi. Som en sorts förbipasserande flytande isskulpturutställning. Båten krängde lite. Jag hade lagt två kuddar mot skrovsidan och låg nu skönt mot dem med tjockt varmt täcke omkring mig. Jörgen och Kåre pratade tyst uppe i sittbrunnen. Havet porlade mjukt mot utsidan av skrovet en decimeter från mitt öra. Vinden skakade lätt i riggen och bommen knakade när vinden tog i mot seglen. Funderar på sagoböckerna om inuiter jag läste som liten. En minut senare sov jag.

Ett svar till “Från en midskeppskoj“

  1. Linda skriver:

    Hej Birgitta! Jättekul att få följa er resa på lite avstånd!
    Vilket äventyr! Här i HBG är det sommarregn och festival.
    Ha en fortsatt fin resa. Kram Linda

Lämna ett svar