Halvvägsparty

augusti 29th, 2010

Till sjöss i vildmark är det viktigt att fira. Att ordna små fester är ett bra sätt att hålla humöret uppe efter långa ibland slitsamma seglingsdygn. I False strait bestämde vi oss för att det var dags för halvvägsparty. Kanske är det egentligen Gjöa haven, om cirka en vecka, som är halvvägs men då kan vi förmodligen fira på annat sätt iland. Niklas och Lotta visar igen hur duktiga matlagare de är. På bordet kommer en av de bästa middagar jag ätit, tillverkad på pasta och åtta konservburkar. Burkarna var en svamp, två krossade tomater, två wokgrönsaker, en kikärtor, en kidneybönor, en kronärtskocksbottnar.
Partymeny
Förrätt: vitvinsmarinerade kronärskocksbottnar toppade med svamfräs.
Huvudrätt: Pasta med vitlöksmarinerad kinabönwok med tomatsås
Efterrätt: chokladmousse med hackade nötter och grädde
Irish coffé

3 svar till “Halvvägsparty“

 1. Erik skriver:

  Det är jättetrevligt att följa Ariel 4 på bloggen men lite störande att inläggen är många dygn försenade. Enligt positionsgivaren lämnade de Göa för tre dagar sedan och har redan passerat Queen Maud Gulf och anländ Cambridge Bay där det enligt satlitkartan tycks vara ett större samhälle med flygplats!

  Isbildene fra NSIDC är svåra att läsa men det tycks vara lite tätare is längre vest i sundet. Väderprognosen är till Ariels fördel om jag fattar den rätt. Det bästa för oss ”tittare” är därför att följa expeditionen possition och läsa bloggen som vad den är: trevliga men mycket försenade berättelser.

 2. Birgitta skriver:

  Hej Erik
  Vi har svårt att finna internet i denna gigantiska vildmark. Civilisationen finns inte på samma sätt här. Kan därför bara skicka när det finns rätt förhållanden för kortvågsradion hem till vår webmaster som lägger in så fort han kan. Hoppas det är ok ändå.
  Birgtta och Eric/Ariel IV

 3. Buddy skriver:

  salut a tous j’aimerais acheter la tablette essentielement pour regarder des films en bonne qualité mais je me demande bien si il faut convertir les films que l’on a pour les voir sur la 101et si possible si vous pouviez m&8;i17#écla2rcir sur comment se procurer des films HD pour l’archos 101merci d’avance

Lämna ett svar