Vattenlet

september 21st, 2010

Kakor och kex var slut, godisförrådet nära botten. Men när vi nu ändå var tvungna att gömma oss bakom ett skyddande Kap för att invänta medvind, var det skönt att bara äta, vila och kolla om benen fortfarande bar. Detta var inga isbjörnsområden men desto mer vanligt med grizzly och svartbjörn. På stranden fanns tydliga björnspår, inte särskilt gamla. Med gevären som vanligt med på färden vandrade vi över mjuka tundramarker. Torrt, gult, brunt, ett och annat grönt strå så långt ögat kunde nå. Niklas och Lotta hittade hjortron och lite lingon. En liten hjord med caribou (arktisk vildren) betade lugnt en bit bort. Marken doftade höst. Vårt huvuduppdrag i land var att bränna skräp och leta vatten. Skräpbålet brann snabbt ner. Två nästan uttorkade vattendrag rann ner, på var sin sida om vår landningsplats. Men trots att Kåre körde slangtricket och försökte lura det minimala rinnande vattnet att hitta in i vår dunk så misslyckades vi med att få det användbart till att fylla tankarna med. Alltför mycket sand och sediment hittade också in i dunken. Nåväl en dunk disk- och tvättvatten är inte dumt att ha. Men operation vattenlet fick göras om och skjutas på morgondagen.

3 svar till “Vattenlet“

  1. Bo Wiman skriver:

    Hitta ni Hjortron o Lingon? vi körde lingonsvängen i Krylbo, bara 30 lit inga hjortron Ha de bra o leta vidare.

  2. Yvonne Freudenthal skriver:

    Hej igen! Roligt att se er på bild saknar förstås svägerskan Birgitta. Men du står för berättandet, vilket är så Bra skrivet, Birgitta du får den skrivande formen så levande att jag reser med er Tack för det.

  3. Anneli o Micke skriver:

    Bara man har vin så funkar det, prova att brygga kaffe, en höjdare 😉 Och roligt får man ;-). Hoppas ni hittar vatten för jämte vin är det livets dryck!

Lämna ett svar