Nordvästpassagen genom innuiternas land

januari 16th, 2010

Flera har frågat oss efter en översiktskarta och vill se hur Nordvästpassagen ser ut i förhållande till Nordpolen och länderna runt omkring. Ola Skinnarmo seglade igenom Nordostpassagen förra sommaren. Den löper österut längs Rysslands nordkust till Berings sund, mellan Alaska och Ryssland. Den blå linjen på kartan här visar hur vi kommer att segla västerut längs Kanadas nordkust, genom innuiternas land Nunavut. Vi kommer också till Berings sund. Utöver de 88 sjökort vi har fått låna behöver vi ytterligare ca 75 kort för att täcka alla de drygt 8000 nautiska mil vi ska segla i sommar.

Ombord på Ariel IV i Råå hamn fortsätter ”träningen” inför den Arktiska seglingen. På morgnarna när vi vaknar har vi ibland 14 grader i kajutan och sveper snabbt in oss i största morgonrocken. Vi vill inte ha båtens dieselvärmare igång under natten. Fotogenlampan och några stearinljus får snabbt graderna att stiga.

5 svar till “Nordvästpassagen genom innuiternas land“

 1. Stellan Nilsson skriver:

  Hej,
  Jag läser Den omöjliga Isresan nu och undrar hur ni isolerade Ariels skrov för att få bra innemiljö?

  Jag seglar själv i Östersjön, Nordsjön och Medelhavet och har bott en del i båten i bland annat Frankrike.

  På våren kan det bli kyligt ombord när inte värmaren körs.

  Isolermaterialet i båtaffärerna är ju bara 10 mm, vilket känns väl klent.

  mvh

  /Stellan
  Sollentuna
  SXK /Med
  Trälhavets Båtklubb
  Maxi 999 i Stockholm
  Jeanneau Sun Magic 44 i Grekland
  tel 0708 365 444

 2. admin skriver:

  Hej Stellan
  Bättre sent än aldrig hoppas vi. Ariel IV är isolerad med 100 mm gullfiber. Det räcker för det mesta med några fotogenlampor som ”värmare”.
  Bästa hälsningar
  Eric och Birgitta / Ariel IV

 3. Jakayla skriver:

  Thanks for your puablcition. What I want to point out is that when looking for a good on the net electronics shop, look for a website with entire information on critical factors such as the privacy statement, basic safety details, payment methods, and various terms as well as policies. Constantly take time to look into the help and also FAQ pieces to get a better idea of how the shop operates, what they can do for you, and how you can make use of the features.

 4. Le lundi à la mi-saison à 21H En tout cas, cette grille me paraît très sympa et les compatibilités ne sont pas mauvaises. Après, est-ce que la CW aura les couilles de mettre 2 nouveautés l’une à la suite de l’autre… c’est pas dit…

 5. scrive:Insultare sembra diventato l’hobby più praticato sopratutto da chi si crede di sinistra. Cosi facendo non si va da nessuna parte anzi si aiutano i pseudo populisti e codazzo ad emergere.

Lämna ett svar