Sommarsäsong eller laxfiskesäsong?

juli 9th, 2011

Ons 29 juni

Bakom mataffären står en skräpcontainer. På den liksom på de flesta containrar vi ser, finns en skylt; ”Be bear aware!” dvs. håll containern stängd så inte björnar lockas in i tätorten. Vi får ett för oss skandinaver ett underligt råd inför en vandringstur i de närliggande bergen; väsnas så mycket som möjligt i naturen.

Som vanligt en massa trevliga och hjälpsamma fiskare på bryggorna. Båtarna går ut och in, det är livlig aktivitet i hamnen. Här finns ingen vinter eller sommarsäsong. Just nu är det laxfiskesäsong, den är i full gång och på uppåtgående. Mot hösten närmar sig krabbsäsongen. Våren betyder sillsäsong. Hälleflundrasäsongen är också under våren och en bit in på sommaren. Kodiak fiskare arbetar året runt men byter från en fångst till en annan. Mellan säsongerna är det full aktivitet i underhållsbranschen.

En segelbåt(!), Freedom från Anchorage, kom mellan pirarmarna med fyra glada seglare ombord. De visade sig känna till varenda liten ankarplats i Kenai fjordarna, där vi ska segla den närmaste veckan. Fantastiskt! En gemensam kväll över sjökort och hemmaritade skisser gav oss en skatt av kunskap

Lämna ett svar