Sockerkaka och lägerbål

juli 28th, 2011

Fre 15 juli

Sol och dundervarmt igen. Is this really Alaska? Ariel IV styr ut ur viken och vi kan äntligen ta ner alla myggnät över luckorna och öppna kapellet. Små fiskebåtar och nät kors och tvärs över viken. Svårt att hitta en öppning och komma ut. Många av de hundratals båtarna är ryska. En av dem ägs av Ivans syster och svägerskor.

Cecilia bakar en vidunderlig sockerkaka med citronsmak. Perfekt timad i den luriga gasugnen. Där kan kakor och bröd plötsligt bli svarta i botten. Bill och Nils vaskar dinge och sittbrunnar. Eric tvättar bort fiskblod från däck. Norske Erik bakar bröd och blandar i så mycket överbliven gröt att de förväntade två limporna blir fyra.

Lilla dingemotorn vill inte mer. Klassiskt, skit i förgasaren konstateras. Lägerbål på liten strand som först blir större och större och sedan mindre och mindre. Hälleflundra i folie. Nils ger oss en fantastisk oboe konsert. Han liknar näcken, svår att riktigt urskilja, på en sten inhöljd i dimslöjor. Innan hela bålet dränks avgår dingen till Aiel ankrad på andra sidan viken. Rökstinkande kläder invaderar hemmet. Myggen håller sig borta.

Lämna ett svar