Kanel och sjölejon

juli 28th, 2011

Sön 17 juli

Hela besättningen avstår från kanel på morgongröten. Cecilia bakar de godaste kanelbullar vi någonsin ätit (citat Nils)

Bill och Erik R paddlar en tur, hittar havsutterkolonier, många, många uttrar ligger tillsammans i vattnet, en del flyter sömnigt på rygg, andra kikar nyfiket upp. Eric och Nils tar en tur i dingen och letar björnspår och -skit men stranden är rensopad av tidvattnet och skogen är för tät att ta sig in i. På strandvandring hoppar de på stenar över sju strömmande vattendrag. T.o.m. vandrarskor har ett tufft jobb i dessa vildmarker.

Avgår på långtur, 210 Nm. En sjölejonkoloni häckar på en kobbe. Hannarna kråmar sig stolt, fettvalkar dallrar. En valrygg på avstånd, några glada delfiner och en säl som simmar förbi.

Motor, motor, motor, vibrationer i huvudet, men till min och Ceclias vakt kl nio till midnatt kommer vinden. Det är en lättnad att få stänga motorn. Tystnaden är enorm, små ljud av vattenskvalp och vindsus blir klara. Regnet strilar ner hela natten.

3 svar till “Kanel och sjölejon“

  1. Tanaka skriver:

    Hei Heidi:)Kjempefin blogg du har og nydelige bidelr:) Ville legge igjen et lite spor etter meg..:)Jeg kjenner Kristine bak urban retro og fant deg der:)Har bladd meg opp og ned her og synes det er se5 mye fint pe5 bloggen din. Har lagt meg til som ff8lger og he5per at du tar en titt pe5 bloggen min og kanskje du vil ff8lge meg ogse5 ;)klem fra Janne

  2. Villa skriver:

    Se5 herlig og krieatvt dette var, Heidi! Likte lyslenken kjempe-godt! Har et par fra Granit som henger oppe hele e5ret pe5 ulike me5ter;) … har har Kanel nettbutikk?KLEM FRA MEG:)som endelig har fe5tt blogroll igjen og med ett ff8ler meg riktig se5 oppdatert ;))

  3. Ahoy!!!Faz muito tempo que eu não vejo desenho da Disney mas por esse eu estou esperando. Se vocês gostaram é mais ponto positivo pra ele!

Lämna ett svar